Туризъм в Банско

Банско е най – известния планински курорт у нас. Той се радва на посетители не само от цялата страна, но и от чужбина. Ето защо всяка година се разраства все повече и повее и условията за туризъм се подобряват с много бързи темпове.

Тук съвсем на кратко ще ви дадем предложение на настаняване, което няма да ви разочарова. Това е Апартхотел Евъргрийн, един отличен и много добре поддържан апартхотел в Банско. Тук може да избирате настаняване в студио, едноспален или двуспален апартамент. Едно от основните предимства е, че се намира до лифта, разполага с класически ресторант, денонощен лоби бар, релакс зона и мултифункционална зала.

Интересен факт, особено за любителите на снежните спортове е, че курорта има ски писти с обща дължина от 75 километра, както и машини за сняг, които покриват на 100% от трасетата. Всички ски писти се обслужват от лифтове и влекове, които са в отлично техническо състояние. На разположение са кабинков лифт, 8 седалкови и 6 ски влека.

Когато стане дума за природните дадености на Банско, на първо място трябва да се отбележи, че се намира е подножието на Национален парк Пирин. Това означава, че посетителите ще имат възможността да видят много защитени растителни и животински видове, да посетят вековни дървета, красиви пещери, водопади и езера и други природни забележителности.

За интересуващите се от културни и исторически забележителности ще споменем наличието на множество такива в околността. Посетителите могат да избират между 130 броя исторически и архитектурни паметници. Музейния комплекс в Банско определено има какво да покаже, тук може да посетите няколко къщи – музеи, исторически музей, галерии и други.

Не се колебайте, а планирайте следващата си почивка в планината и по-специално в Банско. Тук има предложения за всеки, както за нощувки, така и за интересни занимания през деня. Ски столицата на България ви очаква, за да ви очарова и да се върнете отново и отново.