Почистване по време на почивка

Без значение колко изучавате теорията и общите принципи, всяка работа, дори почистването на дома по време на почивка се състои от дреболии. Това твърдение важи за обхвата на почистването. Ето защо, няма да влезем в общи съображения за това какво трябва да бъде почистване на къщата, а само да дадем някои съвети. Някои опитни домакини ще ви помогне много повече. Ето и тайните на професионалните компании за почистване ще ви позволят да се справите с работата по-бързо и по-ефективно.

ПОЧИСТВАНЕТО НА КЪЩАТА ПО-ЛЕСНО

Трябва ли да се прибирате уморени и по цял ден да чистите? Опитайте се да промените живота си малко. Първо, да се отнасяме критично към нещата, като се опитваме да не ги натрупваме, а напротив, да намалим броя. Така или иначе най-необходимото няма да попадне в категория изхвърлено. Достатъчно е само да го стопанисате правилно.

От тази позиция си струва да се оцени всичко – от дребни украшения струпани по рафтове до дрехи, мебели и домакински уреди.

Второ, не създавайте свободни хоризонтални повърхности в коридора – рафтове, маси и т.н. Те винаги ще натрупват малки неща, които „не достигат” до своето законно място. Ако такива се образуват в хола на маса или на скрин, премахнете свободното пространство. Може да съберете всичко дребно и излишно в с купа от бонбони или саксия за цвете.

СЪВЕТИ: КАК ДА УСКОРИТЕ ПОЧИСТВАНЕТО НА КЪЩАТА

Случва се да започнем да почистваме сутрин, стигаме до финала само в късната вечер. Можете да съкратите процеса, като го организирате правилно.

Винаги почиствайте „за около час“. Определете очакваното време, необходимо за планирания случай, и не го надхвърляйте.

Разпределете за 5-10 минути вечер и сутрин за бързо почистване на стаите – подредете нещата на пода, окачете дрехите в килера и т.н. Така няма да позволите тези ужасяващи „отломки“ в къщата да се оформят.

И когато няма стимул за почистване на къщата, поканете екипът на kostovi.bg за съдействие.

Някои „мързеливи“ тайни за кухнята

Дори в кухня, която е трудна за почистване, може да работите по-малко, ако знаете няколко малки трика:

Рафтовете на хладилника, горните равнини на кухненските шкафове и качулките не могат да се измият. Необходимо е само да се покрият с филм. Когато се покрие с гаден лепкав цъфтеж, просто го изхвърлете и направете ново легло. И не търкайте нищо.

Не търкайте печката. Дори и да е много мръсна, просто напълнете повърхността с гореща вода за 10-15 минути. След това, най-дебелия слой от изгорената храна лесно се отмива.

И така, че описаните проблеми с печката вече не се случват, преди голямото готвене, покрийте пространството около горелките с фолио за храна. Между друго, може да направите същото с грила.

Отървете се от излишното с обичаен активен въглен. Той ще абсорбира всички миризми и хладилникът винаги ще бъде „свеж”.

Ако имате миялна машина, не я ограничавайте до едно ястие. Тя перфектно ще измие детските играчки, различни дребни неща, подвижни части от домакински уреди, козметични инструменти и дори гумени инструменти.

Основните тайни на професионалистите

Защо професионалното почистване, организирано от почистващи фирми, е толкова бързо и качествено? Специалистите по почистването имат различен подход към работата – почистват всичко в определен ред (само от горе до долу), винаги използват добро оборудване и „правилните“ перилни препарати. Опитните специалисти добре знаят как да премахнат специфичното замърсяване от всяка повърхност. И те също работят като екип: ако трябва да извършите мащабна работа, тогава един човек няма да е достатъчен.

Може да се опитате директно с опита на специалистите. Това ще е много по-лесно и по-безопасно да поръчате почистващи услуги от КОСТОВИ Сдружение. Доверете се на чистотата на вашия дом и ще бъдете приятно изненадани от резултата.